Episodi X

La Safor:CV-60, camins confrontats

L’anunci de la prolongació amb quatre carrils de la carretera CV-60 al seu pas per huit pobles de la comarca de la Safor ha provocat una reacció per part del veïnat, llauradores i afectades per l’impacte d’esta construcció.

Esta resistència s’articula sota la plataforma “Per l’horta de la Safor”, que junt a activistes, veïnes i algunes alcaldies enarboren la conservació de l’horta com a essencial per al patrimoni històric comarcal, així com a model urgent per a fer front al canvi climàtic i a la sobirania alimentària, davant un model d’abastiment insostenible i en crisi.

Per altra banda, l’empresariat, així com els responsables públics de la iniciativa, sostenen la necessitat d’aquesta connexió en defensa del progrés que portarà a la indústria de les comarques centrals, en general, i al turisme saforenc, en particular, davant una horta abandonada, improductiva i poc rendible.

Veus Participants

Contingut Extra

territori d’ACCIÓ forma part d’un projecte més gran, on cada curt documental va acompanyat d’entrevistes i material audio visual, que ajuda a comprener millor les situacions vivides per nostres protagonistes. Ací trobaràs entrevistes completes i material audiovisual perquè comprengues la seua lluita i t’apropen a la realitat de la seua resistència en primera persona.

Entrevista Paula Duran

Llauradora i membre de la Plataforma Per l’horta de la Safor

Entrevista Assumpta Domínguez

Alcaldessa de Potries

Entrevista Ramón Soler

Vicepresident de FAES