Presentació “El progrés com a amenaça” el dia 10 de març

Us convidem a la presentació del curt documental “El progrés com a amenaça”, un treball que narra les diferents agressions que ha patit l’horta periurbana de la ciutat de València, així com les lluites socials dutes a terme en el seu defensa. Serà el dimarts 10 de març a les 19h en el CIM de Benimaclet (El musical) amb la participació de Cuidem Benimaclet i Sistema del Solar Produccions.

El documental proposa un recorregut que passa pel record de l’esdevingut en La Punta fa quasi dues dècades, l’actual situació de l’horta d’Alboraia amb l’ampliació de la V-21 i el projecte del PAI de Benimaclet que planeja sobre el futur d’este barri.

De la mà dels protagonistes d’estes resistències socials, com ara Mireia Vidal, Ignasi Vázquez, David Hammerstein i col·lectius com Cuidem Benimaclet o Forn de Barraca entre altres, s’explica el valor patrimonial agrícola i cultural de l’horta valenciana, així com la necessitat del seu defensa i el qüestionament de les polítiques de desenvolupament que es duen a terme des de l’administració pública.

Després de la presentació el documental estarà disponible en esta Web, on es poden trobar tots els capítols de la websèrie.